IT Konsult

I detta område fins väldigt mycket att skriva om mig, och jag håller på för fullt att fylla denna nya webbsite med information om mig och kommer därför återkomma hit för att komplettera senare.

 

Men som snabbast skall jag beskriva min bakgrund redan nu. Jag har jobbat med datorer och internet sedan tidigt 90:tal professionellt. Innan det var det mer på hobbynivå men redan 1983 så köpte mina föräldrar vår första PC som bara hette IBM PC. Detta startade ett intresse för mig och medan mina kompisar satt och spelade spel på sina Vic och ABC så satt jag istället och lärde mig programmera på mina föråldras PC när den inte var upptagen med bokföring 🙂

 

1994 var jag med och startade Sveriges första internetleverantör med fokus på privatpersoner och att erbjuda internet till dem. Detta är något jag fortsatt sedan dess att arbeta med att bygga tjänster och dra igång verksamheter som arbetar med just internet som fokus. Jag har bland annat varit med om att dra igång fyra internetleverantörer i södra Sverige, utöver mitt eget företag.

 

Jag älskar IT och datorvärldens alla behov av problemlösning och jag är väldigt duktig på att just lösa problem, datorer och jag pratar på många sätt samma logiska språk och jag har lätt för at hitta och sätta mig in i information i denna värld.

 

Jag tycker oerhört mycket om programmering och att bygga nya funktioner, som programmerare så har jag arbetat med väldigt många språk, på olika plattformar och jag har varit välkänd som både hacker privat och programmerare professionellt. Vad jag gjort som hacker är nog mer ett samtal över en öl en sen lördagskväll 🙂 men professionellt… Det första större program jag byggde var i Pascal/Delphi och var ett faktureringssystem för vår dåvarande IT verksamhet. Sedan dess har jag byggt många andra mjukvaror inklusive egen mailserver.

 

Säkerhet är också ett område som jag arbetat mycket med, och ofta hyrs in för att utreda eller för att ge råd om, både gällande tillgänglighet, balans mellan användarvänlighet, åtkomst och säkerhet, samt mycket mer. Jag har byggt egna brandväggar på linuxbas och egna system för attack upptäckande.

TODO: Hoppas snart kompletera denna sidan med ett mer strukturerad och informativ CV liknande upplägg.