Handikapp

Jag är 70:a och har levt med protes sedan jag var 6 år gammal.

Har funderat fram och tillbaka på om jag skulle göra en blogg med fokus på mitt handikapp. Jag jobbar med internet och på många sätt är det ett naturligt verktyg för mig. Men samtidigt gillar jag kanske inte att synas så mycket, och det är inte en drivkraft för mig som för så många andra. Kanske snarare tvärt om, speciellt gällande mitt handikapp inte för att jag skäms men för att jag vill ha fokus på min person inte på mitt handikapp. Eller kanske mer riktigt vill ha valet att inte visa mitt handikapp o olika samanhang. Som att tatuera sig så det kan gömmas med en t-skirt men visas med linne 🙂

Så vad är drivkraften, och hur kan jag tro att jag kan bidra med att skriva om mina erfarenheter?

Faktum är att jag vill på detta sätt lära mig mer om mitt handikapp och om mig själv. Genom att belysa saker jag själv kommit underfund med, funderar över eller testar. Så kanske jag kan få kommentarer från andra med idéer, förslag och tankar. Samt att vi ”amputerade” på detta sätt kan hitta ett medium för information och fokus på att bli mer aktiva och leva mer bekymmersfritt. Samt få hjälp av varandra att utforska var gränserna för oss går, och bättre förstå de hjälpmedel som finns oss tillhanda.

Jag träffar ibland människor som lärt sig utnyttja sin kropp och protes på sätt jag aldrig tänkt på, och som jag då önskar jag visste tidigare. Samtidigt träffar jag ibland amputerade som har så lite kunskap om sin situation så att t.o.m. Små saker jag aldrig tänker på kan hjälpa dem bli mycket mindre handikappade.

Jag är ingen expert, och vill inte framstå som någon allvetande besserwisser utan förutsätter att jag saknar massor av information som kan finnas där ute.

Detta är grunden till varför jag väljer att skriva om mitt handikapp.