Vecka 6 sammanställning av menignar.

Sammanställning av meningar för byggnad av självkänsla, från Nathaniel Brandens bok Six pillars of self-esteem.

Veckans meningar var:

 • Om jag ville höja min självkänsla idag, så kan jag…
 • Om jag accepterar mina känslor mer…
 • Om jag förnekar och förskjuter mina känslor…
 • Om jag accepterar mina tankar mer…
 • Om jag förnekar eller förskjuter mina tankar…

Om något av det jag skrev denna vecka var sant så kan det vara hjälpsamt om jag…

 • lever mitt liv, accepterar hur saker är och lever i nuet.
 • skapar visioner privat, professionellt och för företaget.
 • aktivt letar lösningar och tillfällen för att leva mer socialt och träffa fler människor.
 • accepterar mig själv, mina tankar, principer och känslor och börjar bli fullt, nästan brutalt öppen med dem och vem jag är samt vill vara.
 • börjar meditera efter dålda anledningar till känslor, tankar och principer. För att styra/guida dessa istället för att styras av dem.
 • Börjar lyssna empatiskt utan att sitta och fundera på svar eller leta egna associationer. Hitta sett att lyssna som inte automatiskt innebär att jag håller med. Vara tydlig utan att vara fördömande.
 • Sluta ta ansvar för andras känslor och sluta skydda dem, mig eller andra från deras konsekvenser.
 • Sluta hänga kvar i hur andra möjligen reagerat på saker jag redan sagt, så länge jag uttrycker mig ärligt och rakt.

Kommentarer:

Jag var iväg på emotional clearing hos Sebastian Amseldus på Adito AB vilket var en mycket annorlunda upplevelse. Jag har efter det känt ett helt annat känslomässigt lugn, fortfarande med samma besvikelser, frustrationer etc som jag brottats med sedan separationen. Men nu med ett helt annat sätt att hantera det som är mycket lugnare och mer kontrollerat. Jag kan definitivt rekommendera den upplevelsen, som handlar om en guidad meditation där man följer starka känslor tillbaka i tiden för att se hur de förstärkts genom åren och på det viset tar bort dessa kopplingar mentalt. Enkelt uttryckt så kan man säga att när en sak händer som upprör en läggs normalt alla tidigare liknande sådana tillfällen också i den känslan och förstärker den, men genom att göra detta får tar man bort och löser upp dessa kopplingar. Har inte beslutat helt ännu vad jag tror fullt ut (traditionellt har jag alltid tagit avstånd från sådant jag upplevt som lite flummigt.). Men efter denna upplevelsen är jag definitivt intresserad av att utforska denna sidan mer.