Knäled 3S80 Sport

Fick nöjet att testa den nya sport-knäleden 3S80 när jag var på Ortopesdteknik 2014 mässan som modell/brukare förra veckan.

 

 

3S80

 

Jag har sedan innan en Sportfot 1E90 Sprinter..

1E90

 

 

En riktigt trevlig fot som jag har sprungit på ett tag nu, upp till tre dagar i veckan under sommaren och jag har lyckats springa mellan 8 – 9 km. Hoppas komma upp i milen per gång innan året är för vintrigt och halt 🙂

En stor fördel med foten är den enkelt utbytbara sulan.

 

 

 

3R95

 

 

Jag har dock sprungit på en led som inte alls är gjord för att springa med 3R95, anledningen var att jag vägde för mycket när jag började springa. Leden ovan har en maxvikt på 100kg och jag vägde 115+ när min springprotes beställdes.

 

 

Det som är den största nackdelen med den gamla leden är att frigången och hastigheten inte är till för att springa utan för att gå. Detta gör att jag tränat in en teknik att springa där jag svänger ut mycket med benet, betydligt mer än jag behöver.


Ovan är en film där jag springer med min 3R95


Här är en film från mässan där jag springer på 3S80

Nu är det givetvis så att det tar tid att ställa om från ett invant mönster, men jag tycker redan själv att det syns tydligt hur mycket tightare och mer naturligt jag springer trots att jag provat leden mindre än 10 minuter på den filmen.

Som bonus får ni nedan en reklam film från Otto Bock, finns fler på deras webbplats www.ottobock.se 🙂