Varför snubblar man? Träningslogg

Dyslexi status: ej rättad.

Gick nästan milen idag, fick tyvärr blåsor vid hylsans kant. Har inte kollat till dem ännu då det efter promenaden bar av att hämta barn…affären…matlagning…fredags mys… Får ta och tvätta rent och tejpa när de lagt sig. Men det svider ordentligt. Ja ja, bara att tejpa och fortsätta gå.. Kanske byta hylsa.

9.5 km, 2000 kcal med stavar.

Var och provade ett nytt försök till hylsa idag, nu börjar det närma sig.

På tal om protesdesign kolla in detta:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fir5HI0Gwrc&w=560&h=340]

 

Jaha, pratade protes och bygg säkerhet med min tekniker idag och hadde lite ideer om att förbättra säkerheten när man trillar. Min tekniker tyckte det var en intressantare vinkel att lista ut varför jag snubblar. Jag förstår han och tror visserligen det är bra att bygga så man snubblar så lite som möjligt, men jag tror inte vi kan göra mig snubbelfri. Varför, ja då får vi reda ut varför man snubblar…

  • Det kan vara hylsanspassform som påverkar din träffsäkerhet med hälen. Detta kan teknikern hjälpa med… Dock går det sällan att hålla bra passform när du växer eller på annat sätt ändrar massa och form på stumpen. Eftersom det tar tid att få nya hylsor.
  • Det kan vara mörkt eller det kan vara svårt att se även av andra anledningar. Pannlampa är en bra grej.
  • Vatten, sand, lera eller andra lösa mark/ytor kan göra det svårt att bedömma hur fast marken är och hur ditt nertramp tas emot.
  • Du kan halka på lera, stenar, snö, slask, is…
  • Du är trött i huvud eller kropp och precition och reaktion är försämrad.

 

Kort sagt snubbla och troligen även trilla kommer du att göra. Det jag ville göra är att bygga in en säkerhet så att protesen går sönder nästa gång och inte mitt skelett… Så som hände sist… Till min förvåning fanns det inga sådana lösningar eller ens tankar… Snarare var inställningen mer att hända vad som hända vill så håller i alla fall protesen. När jag påpekade att det argumentet innebär att det är på bekostnad av mitt lårben eller höft, var de nästan förvånade att man inte tänkt på det och lovade kolla upp närmare.