Blandat, om dagen och tankar

Vill tipsa om Facebook gruppen ”Vi som är amputerade”, bra grupp.

Jag var på verkstaden idag och tog en ny avgjutning. Min senaste hylsa var för trång upptill och gick inte att justera för kolfibern satt precis där. Nu blir det en ny som förhoppningsvis är trängre nere men går att justera uppe vid. Tror min stump fortfarande ändrar sig sedan olyckan och med sjukgymnastiken.

Fick med mig min gamla hylsa så nu kan jag variera mellan två för att lindra skav och kanske komma upp till 7 km om dagen igen (mini målet).

Måste skicka tillbaka skorna jag skrev om. De vari  fel storlek. Brandos är fortfarande hur smidiga som helst.

Vet ni vad som är jobbigt med en blog och inlägg på internet i allmänhet? Jo, ibland ändrar man åsikter och håller helt enkelt inte med sig själv. Läste idag ett inlägg från en kille som valt kryckorna istället för protes. Tänkte då på mitt inlägg om Madelene i ”mot alla odds” och att jag inte kunde förstå hennes val av kryckor. Vet inte om jag postade den versionen. Men idag känner jag nog mer att det är var och ens val. Poängen är att utrustningen inte skall hindra oss i saker vi vill uppnå. Vad vi vill uppnå och vilka målen är – det är våra egna beslut och dessa mål kan förändras med tiden.

Titta på hur denna killen hantera kryckor – helt otroligt!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=z6DgFPdU9Rc]

Jag har själv omvärderat mina mål i livet många gånger. Det har säkert många andra människor också gjort. Gällande mitt handikap så har jag gått från att vara förbannad på sjukvården och endast vilja ha mitt riktiga ben tllbaka till att acceptera mitt handikapp. Mitt första mål som protesbrukare var att springa snabbare än min syster och det krävde en stor ansträngning av en 7-åring – men jag gjorde det. Tror inte jag sprungit sedan dess dock. Det var inte riktigt vettigt med dåtidens proteser och det räckte att jag visste att jag kunde om jag ville. Sedan dess har jag haft olika mål och idag fann jag ett nytt mål. Jag vill lära mig springa igen. Med moderna specialproteser skall det fungera. Jag frågade om det idag och det skall t.o.m. fungera för min vikt.

När jag märkte att jag kunde gå långt – vilket jag aldrig kunnat innan de nya hylsorna p.gr.a. skav – så kändes det som att kunna flyga. Det var så underbart. Att kunna springa  är en bonusnivå på många sätt. Undrar dock om man kan springa i terräng eller bara på jämn mark.

Ortopedverkstaden frågade om de fick länka till sidan. Jätteroligt! Men jag sade att de får läsa den först så de tycker mina inlägg är ok 🙂 jag har ingen önskan att vara snäll om jag tycker något är fel. Samtidigt känner jag att vi har ett bra samarbete och jag litar på deras expertis och engagemang.

Hoppas kunna göra fler videos om vandringar nu framöver och se om vi inte kan titta lite mer på ny utrustning – knep och knåp.

Nu räcker det med spånande för idag