En runda till fots, häng med!

Tänkte att ni kanske vill följa med ut och gå en runda. Jag har fortfarande skav efter en tidigare runda så det blir en kortare idag. Samt lite mer förberedelser.

Förberedelser

Först och främst vill jag normalt vänta ut benet med linern på så att porerna andats ut all luft. Detta känner jag som luftbubblor i linern. När jag känner luftbubblan så kan jag ta av mig hylsan och klämma ut luften ur hylsan. Detta tar 1-2 timmar från att jag tagit på protesen. Efter frukost, kaffe, kolla av jobb och internet så är det dags.

För att förhindra mer skavsår tänkte jag tejpa över de blåsor jag har sedan förra turen.

Vet inte om det syns, men jag har ett streck med rådnad och torkade blåso där hylsan slutar.

Här har jag tejpat över det i hopp om att det inte skall gnida mer just där.

Dags att ta och rulla upp linern samt fylla ut den där hylsan som är lite lös. För tillfället fungerar det med en dubbelvikt strumpa som jag placerar precis ovan tätningen, instucken under gummit. Då hylsan är riktigt tight högre upp behövs det bara här nere. Något de skall fixa nästa besök på ortopeden.

Här har vi lite av ett experiment men tanken är att hålla in det som hänger/klämms ut ovan och runt hylskanten. På detta vis hoppas jag få ner belastningen på huden.

Går

Nu är det bara att ge sig iväg – greppa stavarna och ge sig ut. Det blir som sagt en kort runda idag, ca 3 km. Dessutom tar jag kort och filmar till bloggen så det blir ingen pulsklocka idag.

Här kommer lite bilder och en film från turen.

[youtube http://m.youtube.com/watch?v=HeZ5Q2W-oI0]

Notera att jag går med min ”badprotes” den jag beskrev i tidigare post, jag hoppas och tror jag går bättre med C-leg.

I efterhand hade tejpningen fungerat bra, även silvertejp men den senare kunde nog dragits åt hårdare då den rullade lite. Dock utan att belasta det utsatta stället.

Jag var ute i 40 min och gissar att jag ligger närmare 5-6 km på den tiden normalt, men ville ju ta det lungt och inte gå upp såren igen. Dessutom hann jag ju filma med så jag är ganska nöjd.

Nu till belöningen. Vilken skall man välja?

Det blev naturdiet. Men som jag åt den – läste jag att de – var det samma som 10 sockerbitar och en vitamintablett.