Nya skor

Jag gick i sönder mina tidigare vandrarskor efter bara två månader, det var ett par Graninge.

20120224-181948.jpg
Jag gillade verkligen dessa skor och kände precis att jag gått in dem, när fodret trasade sönder i hälen på min friska fot. Protesen sliter nästan inte alls på skor, synd att det inte är tvärt om, det har ju inte så stor betydelse på den 🙂 I vilket fall fick jag direkt en stor blåsa och sår, innan jag kom hem. Ibland är det dumt att stå ut med smärtan och bara bita ihop, hade jag bara kollat så hade jag tejp med. Men jag visste ju att 2mil inte är några större problem, fast visste då inte att skorna trasat.. Dumt.

Brandos där jag köpte dem sade att skorna var populära och de hade ej sett detta hända innan, utan det var säkert ett produktionsfel. Trots att jag gillade dem ville jag inte chansa på att gå in ett par till för att sedan samma sak skall hända.
Så jag valde en helt annan typ av sko som jag fick rekommenderad, Brandos sade även att de inte fått en ända retur på dem vilket låter lovande. De var dock mycket dyrare än jag tänkt då jag tänkt hamna under 1000kr, men vad 17, foten är min viktigaste tillgång hoppas bara de är bra nu.

Skorna jag valde är ”Salomon: XA Pro 3D Ultra 2 GTX”

20120224-175129.jpg
De ser ganska grymma ut 🙂

Nu längtar jag efter dem ordentligt, har inga bra skor i reserv just nu så är lite begränsad vad gäller att gå tills de kommer.

Brandos var underbara, inget tjaffs de bara köpte tillbaka de söndriga och dessutom eftersom jag köpte de gamla på ett erbjudande fick jag den rabatten som presentkort att använda som jag ville. En otrolig service TACK Brandos!

Vad är då poängen av detta inlägg för en som är amputerad, det är väl det bloggen handlar om?

Faktum är att jag inte vet riktigt hur man skall lägga upp bloggen eller om vart inlägg skall vara super relevant. Samtidigt är skor väldigt viktiga för balas, välmående, helt enkelt för att vara mindre handikappad. Men det finns en annan viktig poäng med, detta speglar ett bra och sunt förhållande mellan kund och leverantör. Nu är jag jätte nöjd med min Ortoped verkstad men för att ett sådant förhållande skall fungera bra så måste det finnas kunskap inte bara hos dem utan även hos oss som kunder. Vi måste ha en uppfattning av vad som finns, vilka krav vi kan ställa, vad vi har rätt att vara missnöjda med och reklamera. Vi måste ha tillräcklig kunskap för att vara delaktiga och för att pressa vår verkstad så väl som deras leverantörer att göra sitt bästa. För att detta skall fungera måste vi dela erfarenheter och rekommendationer.

När det gäller detta, känner jag mig ofta ensam och utlämnad. När jag läser på om en led eller fot kan jag bara hitta information med människor som ler som en seriefigur och som tycker leden eller foten är det bästa som hänt sedan vi i evolutionen kröp upp ur havet. Inte finns det ett enda moln på himlen heller när man använder produkten i fråga. Jag vill ha tillgång till riktig fakta och erfarenheter det bra och det dåliga när jag tar ett beslut om vilket typ av ben jag vill ha remiss på. Om det blir fel kostar det både mig och samhället onödiga pengar och lidande. Fel protes kan göra dig mer handikappad än vad som behövs, ibland utan att du förstår det.

Jag skall skriva om mina leder, men som exempel kan nämnas C-leg som ger mig många delade känslor och som inneburit både positiva överraskningar och besvikelser. En negativ överraskning var t.ex. att endast huvudprogrammet av de två programmen som finns i leden har full tillgång till alla variabler. Leden har o andra sidan också hjälpt mig gå bättre så jag slipper andra problem, så jag vill inte klaga på Otto-Bock även om de kunde ta och svara på mail. Jag tror bara att det finns erfarenheter som är värda att dela, och c-leg som exempel kunde varit mycket bättre i ett större samarbete användare mellan och i samarbete mellan oss och Otto-Bock, i alla fall ser jag många småsaker som kunde göras för att förbättra livet ännu mer för oss brukare. Men mer om det när jag skriver om lederna.

Skall bara lista ut hur man gör sakliga artiklar 🙂 har ni förslag så kom gärna med dem.