Lage Danielsson, man undrar vad som hänt

Artikel i expressen

En sak som fick mig att reagera lite extra var, “På Kalmars länssjukhus, där beslutet om att ta ifrån Lage protesen, säger man att man inte tar bort proteser av ekonomiska skäl. Elsiv Karlsson, överläkare på geriatriska kliniken, var inblandad i beslutet.”

Betyder det att man tar benen (amputerar) vanliga människor/gamla som ramlar också i Kalmar. Jag menar jag ser inte så annorlunda på min protes i förhållande till mitt vanliga ben, det är nästan en lika stor del av min självbild.

Inte heller är det ovanligt att jag trillar och slår mig, gjorde det som sexåring, som tjugoåring och nu som fyrtioåring. Själv har jag trillat och brutit benet 3 ggr. Och inte sällan är mina proteser söndriga och slitna heller som var en annan ursäkt jag läste i fallet. Jag hoppas det aldrig händer mig något i närheten av Kalmar för där skyr de inga medel att i mobilisera dig så det inte händer igen. Fy, vad arg man blir, och stackars Lage orkar inte kämpa, vilket jag har full förståelse för de har ju amputerat honom på nytt igen. Jag hoppas jag kan hitta någon info om hur det gått.

Jag får lust att skicka en av mina proteser till honom. Kanske skall man bygga en egen protesverkstad tills man är för gammal för att samhället skall bry sig om en längre. Mår nästan illa av att läsa att sådant kan hända.